Ajankohtaista Riisitunturilla
Riisin rääpäsy -reitillä rakennetaan uusia pitkoksia
(Päivitetty 15.10.2024)
Riisin rääpäsy -reitille ollaan rakentamassa pitkospuita märempiin kohtiin tänä syksynä. Lähipäivinä maastoon kuljetetaan rakennustarvikkeita mönkijällä ja rakennustyöt aloitetaan pysäköintialueen ja Riisitunturin autiotuvan välisellä osuudella. Olethan varovainen ohittaessasi maastotyömaan tai vastaan tulevan mönkijän.
Riisitunturin retkeilyreitit ovat edelleen paikoitellen märkiä johtuen sateisista keleistä. Retkelle lähtiessä kannattaa laittaa jalkaan vedenpitävät kengät.
Riisitunturin reiteillä on märkiä kohtia
(Päivitetty 26.7.2024)
Sateisen kesän seurauksena Riisitunturin rinnesuot ovat tänä kesänä olleet märempiä kuin yleensä. Tästä johtuen muun muassa Riisin rääpäsyn (4,3 km) reitillä on muutama kohta, jossa kengät voivat kastua. Retkelle lähtiessä on hyvä laittaa jalkaan vedenpitävät kengät, jolloin märkiä kohtia ei tarvitse kiertää. Tällä estetään reittien leveneminen ja maaston kuluminen.
Riisitunturin autiotupaan on asennettu uusi kamiina
(Päivitetty 11.6.2024)
Riisitunturin autiotuvan kamiina on nyt retkeilijöiden käytössä. Autiotuvan vanha kamiina postettiin käytöstä toukokuussa 2024 paloturvallisuuden vuoksi.
Lisätietoa Riisitunturin autiotuvasta.
Katso autiotuvan sijainti Retkikartasta (Retkikartta.fi).
Ethän muuta kansallispuiston luontoa
(Päivitetty 4.9.2023)
Riisitunturin kansallispuisto on luonnonsuojelualue, joten toimenpiteet, jotka saattavat muuttaa alueen luonnontilaa tai vaikuttaa epäedullisesti sen kasvillisuuden tai eläimistön säilymiseen, on kiellettyä. Tähän luketuu myös kivien pinoaminen ja asettelu riviin.
Muistutuksena vielä, mikä kansallispuisto on: "Kansallispuistoissa pyritään säilyttämään Suomen luonnon arvokkaimmat kohteet, niiden eliölajisto ja erilaiset elinympäristöt sekä maisemalliset erityispiirteet. Kansallispuistot säilytetään mahdollisimman luonnontilaisina." Ympäristöministeriö (ym.fi)
Mitä kansallispuistossa saa ja ei saa tehdä? Täältä löydät Riisitunturin ohjeet ja säännöt.
Riisitunturin Ohjeet ja säännöt -sivu on uudistettu
(Päivitetty 21.1.2022)
Tutustu uudistettuun Ohjeet ja säännöt -sivuun, jossa avataan järjestyssääntöä ja annetaan ohjeita retkeilyyn.
AVI rajoittaa metsästystä päiväreittien alueella
(Päivitetty 3.2.2022)
Aluehallintaviraston päätöksellä Riisitunturin kansallispuistossa päiväreittien alueella kielletään metsästys viideksi vuodeksi.
Lue lisää uutisesta AVI rajoitti metsästystä Lapin vilkkailla virkistys- ja matkailualueilla.
Riisitunturintie on peruskorjattu
(Päivitetty 23.8.2021)
Viikolla 33 Riisitunturintietä kunnostettiin paremmin kelirikkoa kestävään kuntoon. Tien runkoa parannettiin ja muutamia rumpuja uusittiin sekä tieojia perattiin. Tielle tuli karkeampaa mursketta kantavaksi kerrokseksi ja pintaan ajettiin hienompaa maa-ainesta.
Pysäköintialueen laajennus valmistui
(Päivitetty 8.10.2020)
Riisitunturin lähtöpisteen pysäköintialueen laajennus on valmis. Pysäköintialueen laajennus toteutettiin kansallispuiston ulkopuolelle. Laajennuksen myötä pysäköintitilan määrä moninkertaistui, ja nyt alueella on pysäköintitilaa noin 200 autolle.
Uutisia Riisitunturilta
-
23.08.2024
Suomen luonnon päivänä kansallispuistoissa on paljon kiinnostavia tapahtumia koko perheelle
-
20.06.2024
Ininä korvan vieressä tuskastuttaa retkeilijöitä kansallispuistoissa, Metsähallitus puolustaa hyttysiä
-
21.05.2024
Metsähallitus muistuttaa: Luvaton tuli voi olla vaarallinen retkeilijöille, tulee kalliiksi sytyttäjälle ja luonnolle
-
07.05.2024
Oulangan luontokeskus avataan kesäkaudelle – Koillismaalla on edelleen talviset olosuhteet
Hätänumero 112
Jos joudut retkelläsi hätään, esimerkiksi eksyt, loukkaannut tai havaitset maastopalon, soita numeroon 112. Tarkemmat ohjeet hätätilanteisiin.
Lataa puhelimeesi 112 Suomi-sovellus (112.fi). Kun hätäpuhelu soitetaan 112 Suomi -sovelluksen kautta, niin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista.
Riisitunturin sää
Vinkit retkeilyyn
Tulenteko: Retkeilyn ABC.